SINAASAPPEL BOTERCREME

buttercream frostingIngrediënten:

  • 60 gr Zachte boter (ongezout en in dobbelsteentjes)
  • 50 gr cup Crisco
  • 200 gr Suikerbakkerspoeder (gezeefd)
  • 2 el Sinaasappelsap
  • 1 el Sinaasappel extract
  • Oranje voedselkleurstof

Eigeel kleurige voedselkleurstof

  • Bereiding van de Sinaasappel botercreme

  • Mix de boter en de Crisco tot een licht en luchtige massa.
  • Voeg vervolgens al mixend schepje voor schepje de gezeefde poedersuiker toe.
  • Als laatste voeg je het sinaasappelsap en het extract toe.
  • Schep de helft van de botercreme in de tweede mengkom en kleur dit deel van de botercreme geel door er twee druppels eigeel voedselkleurstof door heen te spatelen.
  • De botercreme in de andere kom kleur je oranje door er 2 druppels oranje kleurstof en 2 druppels eigeel voedselkleurstof door te roeren.
  • Vul het ene vakje van de dubbele spuitzak met de oranje botercreme en het andere vakje met de gele botercreme.
  • Voorzie de normale spuitzak van het setrvormige spuitmondje en plaats de dubbele spuitzak nu in de spuitzak met spuitmondje.
  • Nu kun je je cupcakes gaan voorzien van een mooie sinaasappel botercreme roos.
  • Om de roos te maken begin je in het midden van de cupcake.
  • Begin in het midden met spuiten en draai rondjes om het midden heen,  alsof je een spiraal draait.

Terug naar de BOTERCRÈME RECEPTEN

Bron:cupcakesenmuffins.nl