Ingrediënten
Voor 6 personen
- 50 g chocolade
- 1 dl slagroom
- 16 g gelatine
- stijfgeklopte slagroom
- 4 dl mandarijnensap
- 2 dl mandarijnensap
- 70 g fijne tafelsuiker
- 30 g fijne tafelsuiker
- 3 eetlepels mandarijnenlikeur
- 1 eetlepel mandarijnenlikeur
Bereidingswijze van de Mandarin Napoleon bavarois
- Hak de chocolade in kleine stukjes en leg ze in de diepvriezer.
- Hak de bevroren chocolade in de blender tot korrels en vries deze weer in.
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm een klein deel van het het mandarijnensap met de suiker en de likeur.
- Neem de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes en de rest van het sap erdoor.
- Laat het sap op een koele plaats geleiachtig worden. Klop de slagroom lobbig.
- Spatel eerst de slagroom en daarna de chocoladekorrels door het geleiachtige mandarijnensap.
- Schep deze bavarois in een vorm en zet deze circa 3 uur in de koelkast.
- Kook voor de mandarijnensaus het mandarijnensap met de suiker in tot 1 dl siroop, roer de likeur erdoor.
- Stort de bavarois op een platte schaal, giet de afgekoelde mandarijnensaus eromheen en garneer met toefjes slagroom.
Bron:kookjij.nl.nl