Ingrediënten
2,5 deciliter melk,
4 blaadjes gelatine,
25 gram suiker,
25 gram suiker,
2 eidooiers,
2 1/2 deciliter slagroom,
50 gram bitterkoekjes,
50 gram bitterkoekjes,
25 gram boerenjongens,
12 stuks boerenmeisjes,
12 stuks boerenmeisjes,
1,5 deciliter sinaasappelsap,
mintblaadjes en geslagen room.
mintblaadjes en geslagen room.
Bereidingswijze van de Bitterkoekjes bavarois met boerenmeisjes
- De melk verwarmen. Gelatine met suiker, eidooiers en wat
warme melk gladroeren en al roerend bij de melk voegen. - Al roerend verwarmen tot ongeveer 80 graden en laten
binden. De melk mag niet gaan koken! - De vla lobbig laten worden.
- De slagroom halfstijf slaan en door de vla spatelen.
- Bitterkoekjes en uitgelekte boerenjongens door de vla
spatelen en de massa overdoen in 4 vormpjes. - De pudding in de koelkast op laten stijven.
- De puddinkjes storten en de boerenmeisjes op de borden
leggen. Sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn
mengen en op de borden scheppen. - Met slagroom en munt garneren
TERUG NAAR MOUSSES BAVAROISE EN CREMES OP LIKEUR BASIS
Bron:recepten.net