INGREDIËNTEN
Porties : 8
- 1 rijpe mango
- 175 g basterdsuiker
- 2 losgeklopte eieren
- 125 g magere yoghurt
- 125 ml zonnebloemolie
- fijngeraspte schil van 1 limoen
- 175 g bloem
- 1½ tl bakpoeder
- 30 g geraspte kokos
- 2 el poedersuiker, gezeefd
BEREIDING van de Mango tarte tartin
- Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Een ronde (diameter 20 cm) of vierkante (18×18 cm) springvorm invetten en bedek de bodem met bakpapier.
- Schil de mango. Snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd het in dunne schijfjes. Verdeel de schijfjes over de bodem van de ingevette bakvorm.
- Basterdsuiker, eieren, yoghurt, olie en limoenschil in een grote kom tot een zachte, smeuïge massa vermengen. Bloem en bakpoeder erover zeven voeg de kokos toe en schep dit erdoor.
- Schep het deeg in de bakvorm op de schijfjes mango, en strijk het glad. Bak de biscuit in 50 minuten goudbruin en stevig. Eventueel na 30 minuten afdekken met folie als hij te bruin wordt.
- Laat de biscuit circa 15 minuten in de bakvorm afkoelen en laat het dan op een rooster met de mango naar boven uit de bakvorm glijden. Verwijder het bakpapier en bestrooi de taart met poedersuiker. Nog 3-4 minuten onder een voorverwarmde, hete grill zetten tot de suiker gesmolten en goudbruin is. Laat afkoelen op het rooster.
- Serveer de taart. Mocht er wat overblijven dan kunt u dat in keukenfolie inpakken en 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
TERUG NAAR VRUCHTENTAART RECEPTEN
bron:allrecipes.nl