Ingrediënten
6 personen
- 4 dl melk,
- 4 blaadjes gelatine,
- 2 eieren,
- 1 zakje vanillesuiker,
- 5 à 6 eetl suiker,
- 1/8 l slagroom,
- iets zout
Bereidingswijze van de Caramel bavarois
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Zet de melk op en breng deze aan de kook.
- Splits de eieren in dooier en wit.
- Roer de dooiers los met ruim 1 eetl van de suiker.
- Brand de overige suiker in een pan met dikke bodem.
- Voeg de melk en de eidooiers toe aan de gebrande suiker onder voortdurend roeren.
- Haal de pan van het vuur en los de geweekte gelatine er in op.
- Zet de pan vervolgens in een bak met ijskoud water, zodat de pudding snel kan afkoelen.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
- Klop de eiwitten stijf. Schep de slagroom en de eiwitten luchtig door de pudding.
..