Tropic trifle

Tropic trifle, Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 6

  • 200 g cake, in plakjes gesneden
  • sap van 1 limoen en 1 sinaasappel
  • 3 el medium sherry of madera
  • 1 kleine, rijpe mango
  • 2 bananen
  • 1 papaja
  • 3 passievruchten, gehalveerd
  • 100 ml slagroom
  • 1 el heldere honing
  • 100 g magere biogarde
  • Custardvla
  • 2 eierdooiers
  • 2 tl maizena
  • 2 el fijne suiker
  • 300 ml halfvolle melk
  • geraspte schil van 1 limoen en 1 sinaasappel
  • Om te garneren
  • 1 el geraspte, geroosterde kokos
  • 2 carambola’s, in schijfjes gesneden

 

Bereiding van de Tropic trifle

  1. Leg de schijfjes cake op de bodem van een grote glazen schotel. Meng het limoen- en sinaasappelsap met de sherry of de madera en besprenkel hiermee de cake. Pureer het mangovruchtvlees in een keukenmachine of door het door een zeef te wrijven, en verdeel het over de schijfjes cake. Zet daarna weg.
  2. Voor de vla: doe de eierdooiers, de maizena en de suiker in een kom en klop tot een smeuïg mengsel. Doe de melk in een steelpan met de geraspte limoen- en sinaasappelschil en breng al roerende aan de kook. Giet het dan langzaam op de eierdooiers, terwijl u stevig roert. Doe het mengsel opnieuw in de pan en laat al roerend op een laag vuur doorkoken, of tot de vla dikker is geworden. Haal de pan van het vuur en laat de custardvla enigszins afkoelen.
  3. Snijd de bananen en de papaja in schijfjes en verdeel ze over de cake. Schep daarbovenop de pulp van de passievruchten. Giet daarover de pudding en laat volledig afkoelen en opstijven.
  4. Klop de slagroom stijf. Roer er de honing en de yoghurt voorzichtig doorheen en verdeel het mengsel dan over de trifle. Bestrooi het oppervlak met de geroosterde kokos en garneer met de schijfjes carambola.

.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes