INGREDIËNTEN
Porties : 6
-
- 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 1 eidooier (losgeklopt)
- poedersuiker
- 200 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 pak gekonfijte kastanjes (marrons glacés)
BEREIDING van de Vanilleroom-tompouche met gekonfijte kastanjes
- Verwarm de oven voor op 210°C. Snij de plajes bladerdeeg doormidden en leg ze op een bakplaat (ingevet of bekleed met bakpapier). Prik er met een vork gaatjes in.
- Kwast een beetje eidooier over de deegplakjes en bestrooi ze met poedersuiker. Bak ze 5 minuten in de oven. haal de bakplaat eruit en druk de plakjes voorzichtig plat met een spatel. Zet ze terug in de oven en bak het deeg in nog 3 minuten bruin. Laat de plakjes afkoeken en krokant worden.
- Hak de kastanjes in stukjes. Klop de slagroom goed stijf met de vanillesuiker en schep of spuit (met een spuitzak) de room op 6 bladerdeegplakjes. Strooi de stukjes kastanje over de room en dek af met de overgebleven plakjes bladerdeeg.
- Bestrooi de tompouchen en serveer ze direct.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR KERSTMIS
Bron: Elle Eten nr. 6 – 2010