Vanilleroom-tompouche met gekonfijte kastanjes

Vanilleroom-tompouche met gekonfijte kastanjes

INGREDIËNTEN

Porties : 6

    • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
    • 1 eidooier (losgeklopt)
    • poedersuiker
    • 200 ml slagroom
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 1 pak gekonfijte kastanjes (marrons glacés)

BEREIDING van de Vanilleroom-tompouche met gekonfijte kastanjes

  1. Verwarm de oven voor op 210°C. Snij de plajes bladerdeeg doormidden en leg ze op een bakplaat (ingevet of bekleed met bakpapier). Prik er met een vork gaatjes in.
  2. Kwast een beetje eidooier over de deegplakjes en bestrooi ze met poedersuiker. Bak ze 5 minuten in de oven. haal de bakplaat eruit en druk de plakjes voorzichtig plat met een spatel. Zet ze terug in de oven en bak het deeg in nog 3 minuten bruin. Laat de plakjes afkoeken en krokant worden.
  3. Hak de kastanjes in stukjes. Klop de slagroom goed stijf met de vanillesuiker en schep of spuit (met een spuitzak) de room op 6 bladerdeegplakjes. Strooi de stukjes kastanje over de room en dek af met de overgebleven plakjes bladerdeeg.
  4. Bestrooi de tompouchen en serveer ze direct. 

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR KERSTMIS

Bron: Elle Eten nr. 6 – 2010