Ingrediënten
Aantal Personen 12
- 2 blaadjes gelatine
- ¾ dl melk
- 25 grammarsepein
- 1 eierdooier van 1 groot ei
- 1 eetlepel suiker
- 2 dlslagroom
- 1 eetlepel Amaretto
- Dit recept is voldoende voor een taart van 20 cm doorsnede
Bereidingswijze van de Amandel bavarois
- Week de blaadjes gelatine in koud water
- Verwarm in een steelpannetje de melk met de marsepein en los de marsepein al roerende op
- Laat dit mengsel heel even koken
- Klop in een kommetje de eierdooier met de suiker even los
- Roer er 1 eetlepel van de marsepeinmelk door en voeg dit al roerende aan de melk in de pan toe
- Verwarm het mengsel zachtjes, blijf roeren, totdat het bindt
- Roer de uitgeknepen blaadjes gelatine door de vla (van het vuur af!) en laat het mengsel wat afkoelen
- Klop de slagroom lobbig en spatel het marsepeinmengsel en de Amaretto erdoor
- Laat de amandelbavarois circa 4 uur opstijven in de koelkast
Tip:
- Je kunt dit recept ook gebruiken alleen op een onderbodem, zoals bij de Chocoladetruffeltaart
- Heel lekker om erbij te doen is iets van frambozen, verse, of maak een vlaaivulling van een pot frambozen op sap
Bron:leukstetaarten.nl