Amandel bavarois

Amandel bavarois

 

 

Ingrediënten

Aantal Personen 12
  • 2 blaadjes gelatine
  • ¾ dl melk
  • 25 grammarsepein
  • 1 eierdooier van 1 groot ei
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 dlslagroom
  • 1 eetlepel Amaretto
  • Dit recept is voldoende voor een taart van 20 cm doorsnede

Bereidingswijze van de Amandel bavarois

  • Week de blaadjes gelatine in koud water
  • Verwarm in een steelpannetje de melk met de marsepein en los de marsepein al roerende op
  • Laat dit mengsel heel even koken
  • Klop in een kommetje de eierdooier met de suiker even los
  • Roer er 1 eetlepel van de marsepeinmelk door en voeg dit al roerende aan de melk in de pan toe
  • Verwarm het mengsel zachtjes, blijf roeren, totdat het bindt
  • Roer de uitgeknepen blaadjes gelatine door de vla (van het vuur af!) en laat het mengsel wat afkoelen
  • Klop de slagroom lobbig en spatel het marsepeinmengsel en de Amaretto erdoor
  • Laat de amandelbavarois circa 4 uur opstijven in de koelkast

Tip:

  • Je kunt dit recept ook gebruiken alleen op een onderbodem, zoals bij de Chocoladetruffeltaart
  • Heel lekker om erbij te doen is iets van frambozen, verse, of maak een vlaaivulling van een pot frambozen op sap
Bron:leukstetaarten.nl