Ingrediënten
60 g suiker-
1 el kirsch of framboiselikeur-
175 g witte chocolade, fijngehakt-
4 el melk, verwarmd-
2.5 dl slagroom-
2 eiwitten op kamertemperatuur-
snufje wijnsteen-
driekwart theelepel vanille essence
Bereidingswijze van de Witte Chocolademousse Met Aardbeien
Doe 175 g van de aardbeien en de suiker in een blender. Draai tot een gladde puree. Passeer door een fijne zeef in een kom. Schep er de kirsch door. Snijd de overgebleven 75 g aardbeien in plakjes en schep door de puree. Zet weg. Doe de chocolade in een vuurvaste kom en zet die boven een pan zacht kokend water. De kom mag het water niet raken. Verhit de chocolade onder af en toe roeren tot hij gesmolten is. (als je een thermometer hebt: 60 graden) Roer geleidelijk de warme melk door de chocolade tot een glad mengsel. Neem de kom van de pan water en laat het chocolademengsel tot bijna kamertemperatuur afkoelen. Doe de slagroom in een kom en klop met een mixer tot zachte pieken. Doe de eiwitten en wijnsteen in een andere kom en klop met schone gardes tot stijve pieken. Schep met een pannelikker de helft van het geklopte eiweit door het cholcolademengsel om het lichter de maken. Spatel er de rest van het eiwit lichtjes door tot er geen meer wit zichtbaar is. Meng niet te veel. (je kunt de mousse nu max. een dag in de koelkast bewaren.) Verdeel ca. de helft van de mousse in zes parfaitglazen. schep daarover de aardbeiensaus en ga zo om en om door tot alles op is. En dan genieten…