• HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen1
      • Overige taartvulling recepten
  • HOME
  • TAART RECEPTEN
    • Appeltaarten recepten
    • Chocolade taarten
    • Aardbeien taarten
    • Kwark/cheese taarten
    • Vruchtentaarten
    • Hartige taarten
    • Slagroom taarten
    • Buitenlandse taarten
    • Taarten voor de feestdagen
    • Overige taarten recepten
  • DIEET TAARTEN
    • Vetarme taart recepten
    • Glutenvrije taarten
  • TAARTVULLING RECEPTEN
    • BOTERCREME RECEPTEN
    • BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTENBASIS
    • BAVAROISE, MOUSSES MELK BASIS
    • Mousses, bavaroises op likeur basis
    • HARTIGE TAART VULLINGEN
    • OVERIGE RECEPTEN VOOR JE TAARTVULLING
  • TAARTEN GALERIJ
  • CUPCAKES
You are here: Home / Bosvruchtenmousse met wafeltjes en gepocheerde appel

Bosvruchtenmousse met wafeltjes en gepocheerde appel

Print Friendly, PDF & EmailPrint het recept

Bosvruchtenmousse met wafeltjes en gepocheerde appel

 

 

Ingrediënten

personen: 4
Voor de mousse:
-250 g bosvruchten
-25 g suiker
-0,5 dl creme de cassis
-3 blaadjes (rode) gelatine
-1 dl slagroom

Voor de wafeltjes:
-80 g suiker
-60 g boter
-80 g bloem
-1/2 ei
-1 el kaneelpoeder

Voor de gepocheerde appel:
-1 appel (Granny Smith)
-1 el mintlikeur
-4 el suiker
-1 el citroensap
Voor de saus:
-50 g suiker
-1 tl citroensap
-1 el honing

Voor de garnering:
-bosvruchten
-munt

Bereidingswijze van de Bosvruchtenmousse met wafeltjes en gepocheerde appel

Breng de bosvruchten samen met de suiker, creme de cassis en een kwart deciliter water aan de kook. Pureer het geheel. Week de gelatine in ruim koud water, knijp de blaadjes uit en los ze op in de gepureerde vruchten. Laat de puree licht geleren. Klop de slagroom lobbig en spatel dit door de vruchtenpuree. Laat de mousse in ca. vier uur opstijven.
Zet voor de wafeltjes de suiker met de boter en 0,6 deciliter water op en laat de suiker en boter oplossen. Neem de pan van het vuur en roer de bloem erdoor. Roer het ei los samen met de kaneel en meng dit door het beslag. Bak met behulp van een (elektrische) wafelijzer wafeltjes van dit beslag.

Bereidingswijze

Snijd de gewassen appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne plakjes. Breng de mintlikeur samen met het citroensap en 3 deciliter water aan de kook en pocheer de appelplakjes hierin korte tijd. Spoel de plakjes koud onder de kraan en bewaar ze onder water tegen het verkleuren. Zet voor de honingsaus de suiker samen met een scheutje water op in een pan met dikke bodem en laat de suiker al roerend goudgeel worden. Schenk hier voorzichtig 0,4 deciliter water bij. Let op spatten! Zet de pan weer op het vuur en laat de karamel al roerend oplossen. Voeg de honing en het citroensap toe en kook de saus enigszins in. Laat de saus afkoelen.
Leg een wafeltje op een bord en schep hier een bolletje bosvruchtenmousse op. Herhaal dit nog een of twee keer. leg de appelpartjes op het bord en schenk hier wat saus omheen. Garneer met bosvruchten en een takje munt.

TERUG NAAR MOUSSES BAVAROISE EN CREMES OP LIKEUR BASIS
BEZOEK ONZE WEBSHOP
Bron:smulweb.nl
by john on september 28, 2013 in MOUSSES BAVAROISE EN CREMES OP LIKEUR BASIS | Tagged bavarois, bavaroise likeur basis, recept, taart maken, taart recepten, taartvulling



Maak zelf de lekkerste taarten met de mooiste vullingen, botercreme, bavarois, mousse enz.
Ook taart recepten voor hartige taarten en de feestdagen.
Of je nu voor chocolade taart, cheese cake, appel taart gaat maken, of uitleg wilt vinden voor je fondant taarten, je vindt het bij startmettaart.nl

Banner bol.com

KokenKoken
Previous Entry: Frambozenmousse met een kick
Next Entry: Witte Chocolademousse Met Aardbeien

Navigation

  • HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen1
      • Overige taartvulling recepten


Tags

appelbol appelflap appelflappen appeltaart Baklava balderdeeg bananen bananen brood bavarois bavaroise bosbes Bosbes muffin brood dessert engeland taart engelse taarten honing italiaanse rijsttaart Linzertorte malakoff Malakovtaart marsepein mousse muffin Notentaart met kersen Panforte pavlova pruimen Pruimen strudel recept rijstevlaai Rijsttaart rijsttaart met honing Spekkoek taart taart maken taart recept taart recepten taart vulling taartvulling tip toetje vlaai voorbeeld vulling

Taart recepten, taartvullingen, taart maken,taart bakken, cake ,boter crèmes en meer vind je op

Taart maken. Koekjes maken. Best cookie recipes         The best cake and pie recipes

 

Copyright © [2013] .

Start met taart.