Bosvruchtenmousse met wafeltjes en gepocheerde appel

Bosvruchtenmousse met wafeltjes en gepocheerde appel

Ingrediënten

personen: 4
Voor de mousse:
-250 g bosvruchten
-25 g suiker
-0,5 dl creme de cassis
-3 blaadjes (rode) gelatine
-1 dl slagroom

Voor de wafeltjes:
-80 g suiker
-60 g boter
-80 g bloem
-1/2 ei
-1 el kaneelpoeder

Voor de gepocheerde appel:
-1 appel (Granny Smith)
-1 el mintlikeur
-4 el suiker
-1 el citroensap
Voor de saus:
-50 g suiker
-1 tl citroensap
-1 el honing

Voor de garnering:
-bosvruchten
-munt

Bereidingswijze van de Bosvruchtenmousse met wafeltjes en gepocheerde appel

Breng de bosvruchten samen met de suiker, creme de cassis en een kwart deciliter water aan de kook. Pureer het geheel. Week de gelatine in ruim koud water, knijp de blaadjes uit en los ze op in de gepureerde vruchten. Laat de puree licht geleren. Klop de slagroom lobbig en spatel dit door de vruchtenpuree. Laat de mousse in ca. vier uur opstijven.
Zet voor de wafeltjes de suiker met de boter en 0,6 deciliter water op en laat de suiker en boter oplossen. Neem de pan van het vuur en roer de bloem erdoor. Roer het ei los samen met de kaneel en meng dit door het beslag. Bak met behulp van een (elektrische) wafelijzer wafeltjes van dit beslag.

Bereidingswijze

Snijd de gewassen appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne plakjes. Breng de mintlikeur samen met het citroensap en 3 deciliter water aan de kook en pocheer de appelplakjes hierin korte tijd. Spoel de plakjes koud onder de kraan en bewaar ze onder water tegen het verkleuren. Zet voor de honingsaus de suiker samen met een scheutje water op in een pan met dikke bodem en laat de suiker al roerend goudgeel worden. Schenk hier voorzichtig 0,4 deciliter water bij. Let op spatten! Zet de pan weer op het vuur en laat de karamel al roerend oplossen. Voeg de honing en het citroensap toe en kook de saus enigszins in. Laat de saus afkoelen.
Leg een wafeltje op een bord en schep hier een bolletje bosvruchtenmousse op. Herhaal dit nog een of twee keer. leg de appelpartjes op het bord en schenk hier wat saus omheen. Garneer met bosvruchten en een takje munt.

Bron:smulweb.nl