Espresso Botercreme

Espresso BotercremeIngrediënten:

  • 450 gr poeder suiker
  • 2 el instant espresso-koffiepoeder (opgelost in 2 el kokend water)
  • 1/2 cup melk
  • 1/8 to 1/4 tl zout
  • 1/2 tl vanille extract
  • 225 gr zachte boter (in kleine dobbelsteentjes gesneden)
  • 1/2 cup soja boter (in kleine dobbelsteentjes gesneden)

Bereiding van de Espresso Botercreme

Mix op de laagste snelheid de poedersuiker,espresso, zout, vanillesuiker en melk tot een gladde massa.

Voeg beetje bij beetje de boter toe voeg vervolgens de soja boter toe en mix het geheel in 10 minuten op de hoogste snelheid tot een gladde en zachte creme.

Maak een schone theedoek nat onder de kraan en wring hem daarna goed uit, wikkel de beslagkom in de vochtige theedoek en zet de botercreme nu eerst een half uur in de koelkast zodat deze opkan stijven. Hierna kun je de botercreme gaan gebruiken.

Terug naar de BOTERCRÈME RECEPTEN

Bron:cupcakesenmuffins.nl