INGREDIËNTEN
10 personen Taartvorm (Ø 26 cm)
-
voor het deeg
- 200 g bloem
- 100 g boter
- 60 g poedersuiker
- 1 ei
voor de vulling
- 600 g appels, in partjes
- 15 g boter
- voor de karamel:
- 100 g suiker
- 20 ml appelsap
- poedersuiker, om te bestrooien
BEREIDING van de Appeltaart met karamel
Kneed de bloem, boter, poedersuiker, een snufje zout en ei tot een glad deeg. Zet het deeg ca. 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en leg het in een taartvorm (Ø 26 cm). Verdeel de appelpartjes dakpansgewijs over het deeg. Beleg met stukjes boter en bak ca. 30 minuten in de oven op 180-200 °C.
Laat de suiker in een pan al roerend goudbruin karamelliseren. Blus met appelsap. Schenk de karamel over de appels en bak nog eens 10 minuten. Bestrooi de appeltaart met poedersuiker.
TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN
bron:volrecepten.nl