INGREDIËNTEN
porties : 4
- 4 velletjes bladerdeeg, uitgerold
- 300 gr appelmoes
- 2 appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 30 gr boter
- 1 geklopt ei
BEREIDING van de Appelflappen
- Verwarm de oven voor op 210 C / gasoven stand 6-7.
- Leg de bladerdeegvellen op een ingevette bakplaat. Besmeer ze met wat appelmoes, en leg een paar schijfjes appel bovenop de appelmoes, bestrooi met suiker en wat van de boter.
- Vouw de velletjes tot driehoekjes, knijp de randen met je vingers samen. Prik met een vork voorzichtig in het deeg te om de stoom te laten ontsnappen tijdens het bakken.
- Bestrijk de bovenkanten met het losgeklopte ei.
- Bak in de oven gedurende 40 minuten.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR NIEUWJAARSDAG
bron:allrecipes.nl