Appelflappen

Appelflappen

 

INGREDIËNTEN

porties : 4

  • 4 velletjes bladerdeeg, uitgerold
  • 300 gr appelmoes
  • 2 appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 30 gr boter
  • 1 geklopt ei

BEREIDING van de Appelflappen

 

  • Verwarm de oven voor op 210 C / gasoven stand 6-7.
  • Leg de bladerdeegvellen op een ingevette bakplaat. Besmeer ze met wat appelmoes, en leg een paar schijfjes appel bovenop de appelmoes, bestrooi met suiker en wat van de boter.
  • Vouw de velletjes tot driehoekjes, knijp de randen met je vingers samen. Prik met een vork voorzichtig in het deeg te om de stoom te laten ontsnappen tijdens het bakken.
  • Bestrijk de bovenkanten met het losgeklopte ei.
  • Bak in de oven gedurende 40 minuten.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR NIEUWJAARSDAG

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl