Bavarois van speculoos

bavarois van speculoos

INGREDIËNTEN

Porties: 8 personen

4 eigelen
75 g suiker
4 blaadjes gelatine (8 g)
1/4 l melk
1/4 l room
1 stokje kaneel
4 el Lotus Speculoos Crumble

BEREIDING van de Bavarois van speculoos

Breng de melk aan de kook, samen met kaneelstokje en laat 10 min trekken
Week de blaadjes gelatine 10 min in koud water
Klop de eigelen met de suiker tot een bijna witte crème
Vermeng met de warme melk en roer met een houten lepel op een zacht vuur, of nog beter in een warmwater bad, tot een crème
De crème is klaar als je met de vinger een streep kunt trekken op de houten lepel
Laat deze crème zeker niet koken
Vermeng met de uitgeknepen gelatine
Klop de room niet re stijf op en spatel voorzichtig door de bijna afgekoelde crème
Vermeng dan met de speculoos en stort de bavarois in een langwerpige vorm
Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast
Dien eventueel op met een coulis van frambozen of aardbeien

Een recept van : Henri Kleinblatt

TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS