Botercrème met rabarber

Ingrediënten:

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram gezeefde poedersuiker
  • 3 stengels rabarber

Bereiding van de Botercrème met rabarber

  • Haal 200 gram boter uit de koelkast en snijd in blokjes. Leg dat in de mengkom van je keukenmachine.
  • Snijd de rabarber in kleine stukken. Zet een pannetje met een bodempje water en een lepel suiker op het vuur, stop daar de fijngesneden rabarber bij en zet het vuur hoger. Laat stoven voor tien minuten.
  • Haal als de rabarber uit elkaar is gevallen de pan van het vuur en zeef vervolgens je compote. Vang het sap op, doe daar nog twee lepels suiker bij en zet weer op het vuur. Laat tien minuten inkoken tot een stroperige siroop. Laat het daarna snel afkoelen in de vriezer.
  • Klop de boter luchtig en voeg na vijf minuten 200 gram gezeefde poedersuiker toe. Laat ook weer een paar minuten kloppen.
  • Voeg als laatste een borrelglaasje van je rabarbersiroop toe. Doe dit heel langzaam om schifting te voorkomen. Wil je extra rabarbersmaak? Voeg dan wat extra toe aan je botercrème recept.

Terug naar BOTERCRÈME RECEPTEN