INGREDIËNTEN
Aantal personen: 12
- 30 gr ontpitte pruimen, fijngehakt
- 30 gr gedroogde abrikozen, fijngehakt
- 30 gr gekonfijte kersen, fijngehakt
- 30 gr sultana rozijnen, heel
- 30 gr krenten
- 30 gr gedroogd fruit
- 60 gr rozijnen, in stukjes
- 1/2 theelepel piment
- 1/2 theelepel kaneel
- 2 sinaasappelen, schil geraspt en het sap
- 3 eetlepels cognac
- 30 gr amandelen, grof gemalen
- 30 gr hazelnoten, grof gemalen
- 30 gr walnoten, grof gemalen
- 600 ml slagroom
- 3 eiwitten
- 3 eetlepels basterdsuiker
Bereiding van de Bevroren kerstpudding
- Meng alle vruchten met piment, kaneel en de geraspte schil van de sinaasappels. Giet het sinaasappelsap en de cognac erover.
- Strooi de noten erover – Niet roeren. Dek af en laat gedurende 8 uur staan.
- Laat een bakvorm met een inhoud van ong. 1,5 liter in de diepvries koud worden.
- Roer voorzichtig het fruit samen en vang het sap op door het fruit boven een vergiet uit te gieten boven een kom.
- Voeg de slagroom toe aan het sap en klop stijf.
- Roer dit vervolgens door het fruit-en notenmengsel.
- Klop de eiwitten met daardoor de suiker stijf in een aparte kom.
- Roer door het roommengsel.
- Schep het vervolgens in de bakvorm.
- Dek af met folie en zet 10 uur in de diepvries.
- Draai hem voor het opdienen op een bord, haal het uit de bakvorm en zet weer terug in de diepvries.
- Serveer direct uit de diepvries.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNIË / IERLAND
bron:Allrecipes