cakerol met hartige vulling, appetizer/lunch/maaltijd, Argentinië
INGREDIËNTEN
voor de cakerol:
5 eieren
5 el suiker
1 tl honing
5 el bloem
voor de vulling:
2 hardgekookte eieren, gepeld en in schijfjes gesneden
120 g in schijfjes gesneden ham, soort naar keuze
110 g in plakjes gesneden mozzarella
een handvol groene olijven, in schijfjes
2 geroosterde rode paprika’s, in stukjes
Bereiden van de PIONONO
Mix op hoge snelheid de eieren, de suiker en de honing 8 à 10 minuten.
Voeg de bloem in één keer toe.
Mix tot de bloem helemaal is opgenomen.
Bekleed een rechthoekig bakblik met lage opstaande rand met bakpapier en vet het papier in met wat boter.
Giet het beslag in het bakblik en strijk het met een spatel glad.
Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en stel de oventijd in op 45 minuten.
Maak een theedoek vochtig en leg die op het aanrecht.
Strooi er een dun laagje suiker over.
Til met behulp van het bakpapier de pionono uit het bakblik.
Leg de pionono voorzichtig met de bovenkant naar beneden op de theedoek, dus met de bakpapierzijde naar boven.
Pel vanuit een hoek voorzichig het bakpapier van de pionono.
Verdeel de vulling over de cakelaag: eerst de schijven ham, dan de mozzarella, de paprika’s, de hardgekookte eieren en tenslotte de olijven.
Rol de pionono voorzichtig op, zodat de cakelaag niet scheurt.
Snijd de pionono in schijven.
Leg de schijven op een serveerschaal.
Argentijnse pionono kan zowel gevuld worden met zoete als met hartige ingrediënten.
Voorbeeld van een zoete vulling: een laag dulce de leche of slagroom en daarop fijngesneden vers fruit.
Voor een hartige vulling zijn de mogelijkheden legio: tonijn, zalm, gerookte zalm, kalkoen, ham, kaas et cetera.
Ook een combinatie van zoete en hartige ingrediënten is mogelijk.