Chocolade-fudge taart

Chocolade-fudge taart

INGREDIËNTEN

Porties : 10

Voor de taart.
115 gram pure chocolade in stukjes,
150 gram boter,
45 ml melk,
150 gram suiker,
3 eieren,
200 gram zelfrijzend bakmeel,
1 eetlepel cacaopoeder,
2 springvormen (18 cm doorsnede).
Voor de fudge en het glazuur.
50 gram pure chocolade in stukjes,
225 gram gezeefde poedersuiker,
50 gram boter of margarine,
3 eetlepels melk of slagroom,
1 eetlepel vanille-essence.

BEREIDING van de Chocolade-fudge taart

Maak eerst de twee taarthelften. Doe de chocolade en de melk in een pannetje met dikke bodem en verwarm zachtjes tot de chocolade zacht is. Neem van het vuur en roer glad. Zorg ervoor dat het niet teveel afkoelt. Klop boter en suiker schuimig, voeg een voor een de eieren toe. Roer nu het chocolademengsel er doorheen. Zeef meel en cacaopoeder boven het beslag en spatel het er doorheen. Schep het mengsel in twee springvormen van 18 cm doorsnede. Zorg dat de bovenkanten glad gestreken zijn. Bak 35-40 minuten in een tot 180 C voorverwarmde oven. Stort de taarten op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Bereidingswijze

Maak de chocoladefudge als volgt. Doe alle ingredienten voor de vulling in een pan met dikke bodem en verwarm zachtjes de inhoud tot alles is gesmolten. Haal van het vuur en roer het mengsel glad. Laat afkoelen en klop regelmatig even door. Wanneer het mooi dik is, direct de taarten mee besmeren. Bestrijk de onderste taart met een dikke laag fudge. Plak de bovenste taart er bovenop. Bestrijk de gehele buitenkant met de rest van het fudgeglazuur.

Serveertips

Kersttip.
Garneer de taart met eetbare kerstversiering zoals zilveren en gouden dragees, suikergoed paddestoeltjes, hulstblaadjes of bestuif met poedersuiker in de vorm van een kerstster. Maak hiervoor een malletje. Het mooist serveert u uw kersttaart op een mooie (antieke) schaal met voet.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR KERSTMIS

Bron: Woonweb