Chocoladecake voor Pesach

Chocoladecake voor Pesach

INGREDIËNTEN

porties: 12

  • 175 gr pure chocolade, gehakt
  • 10 eieren, gescheiden
  • 175 gr suiker
  • 350 gr gemalen amandelen

BEREIDING van de Chocoladecake voor Pesach

  • Chocolade smelten en apart zetten.
  • De eierdooiers tot een dikke, citroenkleurige consistentie kloppen. Geleidelijk suiker erdoor kloppen. Vermengen met chocolade en amandelen.
  • Het eiwit tot stijve pieken kloppen. Het eiwit door het chocoladebeslag scheppen en het beslag verdelen over een niet-ingevette cakevorm van 25 cm.
  • 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot de cake terugveert als u er zachtjes op drukt. Uit de oven halen en omgekeerd ong. 40 minuten op een rooster laten afkoelen alvorens uit de bakvorm te halen.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN

bron:allrecipes.nl