Sponscake voor Pesach

Sponscake voor Pesach

INGREDIËNTEN

porties: 14

  • het wit van 9 eieren
  • 9 eierdooiers
  • 175 gr glaceersuiker
  • het sap van 1 1/2 citroen
  • 75 gr aardappelmeel
  • 50 gr matse cakemeel

BEREIDING van de Sponscake voor Pesach

  • De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
  • Met een staafmixer het eiwit tot stijve pieken kloppen. Glaceersuiker erdoor kloppen.
  • In een aparte kom eierdooiers en citroensap opkloppen. Schep dit vervolgens door het eiwit. Vervolgens aardappelmeel en matsemeel erdoor scheppen.
  • Schenk het beslag in een niet-ingevette langwerpige cakevorm. Ong. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN

bron:allrecipes.nl