Paashaas cakejes

Paashaas cakejes

INGREDIËNTEN

porties: 30

  • Cakejes
  • 250 gr boter, zacht
  • 350 gr suiker
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels citroenrasp
  • 1 theelepel vanille extract
  • 450 gr bloem
  • 1 theelepel soda bicarbonaat (baksoda)
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 450 ml zure room
  • Roomglazuur
  • 250 gr boter, zacht
  • 1 theelepel vanille extract
  • 600 gr glaceersuiker (poedersuiker)
  • 2 eetlepels melk
  • Decoratie
  • 1 tube zwart decoratieglazuur
  • 30 marshmallows, in de lengte doorgesneden
  • roze decoratiesuiker
  • chocolade snoepjes of smarties

BEREIDING van de Paashaas cakejes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasovenstand 4. Vul een muffin bakvorm met papieren bakvormpjes.
  2. Klop in een grote kom de boter en de suiker romig. Meng de eieren er een voor een doorheen. Voeg de citroenrasp en vanille extract bij en mix goed door.
  3. Meng in een andere kom de bloem, baksoda, bakpoeder en zout. Voeg dit toe aan het botermengsel, afwisselend met de zure room (het cakebeslag zal dik zijn). Vul elk bakvormpje met 4 eetlepels beslag. Bak deze 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot een sateprikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen; zet ze dan op een rooster om verder af te koelen.
  4. Maak ondertussen het glazuur: Klop in een grote kom de boter met de vanille romig. Meng de suiker erdoor, een kwart per keer, en mix goed door na elke toevoeging. Mix de melk erdoor en blijf mixen tot het een licht en luchtig geheel is.
  5. Pak de marshmallow helften en leg deze met de snijzijde naar onder op een schone ondergrond. Smeer een beetje glazuur op de bovenkant van elke marshmallow en strooi er wat decoratiesuiker over. Dit zijn je oren.
  6. Als de cakejes afgekoeld zijn, besmeer je ze met een gelijkmatige laag glazuur. Pak dan de voorbereide marshmallow helften en druk deze voorzichtig op de cakejes om oren te maken. Maak het gezichtje va de paashaas door een chocolade snoepje als neus in het midden te drukken als neus, en ‘schilder’ dan snorharen en ogen met de zwarte decoratieglazuur.

Tip

Als je geen tube zwart decoratieglazuur kunt vinden, kun je ook een andere kleur nemen (b.v. decoratiestiften van dr. Oetker), of hagelslag gebruiken voor de snorharen en ogen.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN

bron:allrecipes.nl