Ingrediënten
personen: 4
Voor de mousse
40 gram Bulgaarse yoghurt
50 gram suiker
1 el sinaasappellikeur
75 ml citroensap
geraspte schil van 1 citroen
1,5 blaadje gelatine
50 gram suiker
1 el sinaasappellikeur
75 ml citroensap
geraspte schil van 1 citroen
1,5 blaadje gelatine
200 ml slagroom
Voor de tijmsiroop
150 gram suiker
4 takjes tijm
3 muntblaadjes
sap van 1 citroen
1-2 el sinaasappellikeur
4 topjes munt
Bereidingswijze van de Citroenmousse met tijmsiroop
De aardbeien wassen en van steeltjes ontdoen. In kom de aardbeien met de aardbeien siroop pureren met de staafmixer.Slagroom met de fructose lobbig kloppen.
De gelatine in ruim koud water weken. In steelpannetje de likeur verwarmen en de uitgeknepen gelatine erdoor roeren totdat deze opgelost is. De puree met de slagroom en gelatine mengsel mooi door elkaar spatelen en in mooie schaal doen of over dessert schaaltjes verdelen.In de koelkast op laten stijven.
Bron:smulweb.nl