INGREDIËNTEN
Porties : 8
Voor de aardbeiencoulis:
150 gram aardbeien
75 gram suiker
sap van ½ citroen
1 theel. maïzena
Voor de taart:
12 eiwitten
1 zakje vanillesuiker
snuf zout
1 theel. bakpoeder
425 gram suiker
175 gram bloem
Voor de room:
400 ml halfvolle slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 eetl. suiker
(witte) kerstchocolaatjes
BEREIDING van de Engelentaart
Verwarm voor de coulis de aardbeien met de suiker, 75 ml water en het citroensap en laat 10 minuten zachtjes koken. Druk de massa door een zeef en vang de coulis op in een pannetje. Klop de maïzena los met 3 eetlepels water en los het papje al roerend op in de saus, zodat deze licht bindt. Laat de coulis helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast. Verwarm de oven op 175ºC. Klop de eiwitten stijf, voeg halverwege de vanillesuiker, het zout en de bakpoeder toe en klop door tot het mengsel bijna stijf is. Voeg dan al kloppend 300 gram suiker bij beetjes toe. Zeef de bloem met de rest van de suiker en spatel het voorzichtig door het eiwit. Vet een tulbandvorm met antiaanbaklaag en een inhoud van 2 liter in en schep het beslag erin. Bak de cake in de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Open de oven niet tijdens het bakken! Laat de cake in de vorm 15 minuten afkoelen, stort hem en laat verder afkoelen op een rooster. Snijd de cake overdwars door, bestrijk het onderste deel met een paar eetlepels aardbeiencoulis en leg de andere helft daarop. Besmeer de hele taart met de rest van de saus. Klop de slagroom met de suikers stijf en strijk deze over de coulis. Garneer met de chocolaatjes.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR KERSTMIS
Bron: Woonweb