Gluten en lactose vrije paastaart

Gluten en lactose vrije paastaart

 

INGREDIËNTEN

Taart 18 tot 20 cm  ø

  • 400 ml (lactosevrije) slagroom*
  • 250 g mango blokjes (diepvries)
  • Desgewenst: 3 el suiker of honing om te zoeten
  • 9 gelatine blaadjes
  • 10 glutenvrije biscuits
  • 6 el kokosolie (gesmolten)
  • Lange vingers (ik gebruikte de gluten én lactose vrije lange vingers van Consenza)
  • Versiering: wat pure chocolade paaseitjes en bijv een passievrucht
  • Mooi lint

*Wanneer je gewoon lactose verdraagt, dan kun je ook gewone slagroom gebruiken. Voor het gemak kan je dan 500 ml slagroom of een combinatie met (magere)kwark en slagroom aanhouden.

Bereidingswijze: Gluten en lactose vrije paastaart

  1. Smelt als eerste de kokosolie. Prak de biscuits in een bak fijn en roer er de gesmolten kokosolie door. Het moet er nu een beetje uitzien als “nat zand”.
  2. Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en verdeel de koekkruimels hier overheen. Druk stevig plat met een lepel en zet koud in de koelkast of vriezer.
  3. Week vervolgens de 9 gelatine blaadjes in een bak met koud water voor ongeveer 5 minuten.
  4. Verwarm in een pannetje – op laag vuur – de room en mango en breng desgewenst op smaak met wat suiker of honing.
  5. Haal het room / mango mengsel van het vuur en pureer voorzichtig met een staafmixer tot een glad, egaal geheel.
  6. Knijp de gelatine blaadjes uit en los op in het mengsel. Roer goed door met een garde zodat alles echt goed opgelost is.
  7. Zet dan het pannetje even in de gootsteen met koud water om sneller af te laten koelen.
  8. Giet vervolgens het roommengsel op de biscuitbodem en laat voor tenminste 4 uur opstijven in de koelkast.
  9. Zet de taart voor het serveren op een mooi bord en bekleed met de lange vingers. Snijd deze van te voren met een scherp met op gelijke hoogte (Tip: maak een frisse fruit tiramisu met de overgebleven kleine stukjes lange vinger, ziet niemand en is echt super lekker!). Zet de lange vingers vast met een mooi lint.
  10. Garneer de taart tot slot met de pure chocolade paaseitjes of vers fruit naar keuze en smullen maar!

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN