Mango paastaart

Mango paastaart

 

INGREDIËNTEN

Taart 18 tot 20 cm  ø

  • 3 mango’s
  • 10 g munt
  • 250 g Bastogne koeken
  • 90 g roomboter
  • 500 ml magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 8 blaadjes gelatine
  • 10 ml water
  • 75g dragee paaseitjes
  •  

Bereidingswijze: Gluten en lactose vrije paastaart

  1. Maal de Bastogne koeken fijn en verwarm de roomboter in een steelpannetje totdat deze gesmolten is. Meng de fijngemalen Bastogne koeken met de roomboter en verdeel het biscuitmengsel over de taartbodem. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de taartvorm vervolgens in de koelkast.
  2. Snijd de mango’s langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Haal met een Parisienneboor in totaal 16-18 bolletjes uit het vruchtvlees. Snijd het overgebleven vruchtvlees van de mango’s van de schil en pureer in een blender.
  3. Week de blaadjes gelatine in koud water en verwarm de mangopuree in een steelpannetje. Voeg de blaadjes gelatine toe aan de mangopuree en roer totdat de gelatine volledig is opgelost.
  4. Zet de pan met mangopuree in een koud waterbad en laat goed afkoelen.
  5. Klop de slagroom op tot yoghurt dikte.
  6. Meng de slagroom, kwark en mangopuree met elkaar zodra de mangopuree volledig is afgekoeld.
  7. Haal de taartvorm uit de koelkast en stort het kwarkmengsel in de taartvorm. Laat de kwarktaart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  8. Was de munt en pluk de mooie blaadjes van de takjes. Decoreer de taart met bolletjes mango, paaseitjes en munt. Verwijder vervolgens voorzichtig de springvorm en serveer de paastaart direct.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN