Glutenvrije appelcake

Glutenvrije appelcake

Taart recepte

INGREDIËNTEN

10 personen

  • 250 gram boekweit
  • 2 tl bakpoeder (glutenvrij!)
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren, gesplitst
  • 2 à 3 appels
  • 2 el suiker
  • speculaaskruiden
  • kaneel
  • 2 el boekweitmeel

BEREIDING van de Glutenvrije appelcake

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Voeg twee eetlepels suiker toe en roer goed om. Voeg daarna de speculaaskruiden en kaneel naar smaak toe. Zet aan de kant.
Snijd de boter in stukjes, doe in een kom en mix met een mixer totdat de boter romig is. Voeg dan 160 gram suiker toe en mix weer. Meng de boekweit met het bakpoeder en voeg het beetje bij beetje toe aan het boter/suikermengsel. Doe daarna de 4 eierdooiers erbij en mix tot een samenhangend geheel. Het wordt behoorlijk stevig, maar het komt echt goed!
Schep ongeveer 2 el boekweitmeel door de stukjes appels. Schep daarna de stukjes appel met het vrijgekomen vocht door het beslag. Ik gebruikte een houten spatel, je moet even kracht kunnen zetten. Zet aan de kant.

Klop in een vetvrije kom met vetvrije mixhaken de eiwitten schuimig. Voeg daarna beetje voor beetje de overgebleven 90 gram suiker toe en blijf mixen. De eiwitten worden stevig en gaan glanzen.
Spatel dan 1/3 van de eiwitten voorzichtig door het cakebeslag. Voeg dan de rest toe, meng tot de eiwitten zijn opgenomen in het beslag.

Vet een cakevorm in met boter en bestrooi de vorm met boekweitpoeder. Schenk daarna het cakebeslag in de vorm.
Bak ongeveer 60 minuten op 180 graden Celsius. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is: de sateprikker is dan schoon als je hem uit de cake haalt.
Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm en keer hem dan op een rooster, zodat de cake kan uitdampen.
Snijd de cake pas als hij is afgekoeld.

TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:volrecepten.nl