Kerstboomtaart

Kerstboomtaart

 

INGREDIËNTEN

Porties : 10

400 gr bloem 1 zakje 1 theelepel bakpoeder 1 ei 200 gr magere kwark 6 eetlepels melk ? 3 eetlepels zonnebloemolie 100 gr suiker 1 zakje vanillesuiker mespunt zout en verder: 1 dl rum 100 gr rozijnen 100 gr boter, gesmolten 100 gr suiker 1-2 eetlepels gemalen kaneel 100 gr gemengde ongezouten noten, gehakt 75 gr gedroogde abrikozen, fijngesneden 2 dl melk

BEREIDING van de Kerstboomtaart

Bloem met bakpoeder zeven en ei toevoegen. Kwark, melk, suiker, vanillesui- ker en zout erdoor mengen. Zoveel olie toevoegen dat deeg niet meer plakt. Deeg uitrollen tot rechthoekige lap van 1 cm dik. Rum verwarmen en rozijnen hierin ca. 15 minuten weken. Deeg bestrijken met 50 gr boter. Rozijnen laten uitlekken, rum opvangen. Rozijnen, noten en abrikozen over deeg verdelen. Oven voorverwarmen op 175 graden C. Deeg vanaf lange kant oprollen. Rol in plakken van 2-2 1/2 cm snijden. Deegplakken tegen elkaar aan in bakvorm leggen, zodat deze helemaal gevuld is. Taart in midden van oven ca. 45 minuten bakken. Halverwege baktijd melk, opgevangen rum en 50 gr boter mengen en taart ermee bestrijken. Na bakken taart bestrijken met rest van melkmengsel en even laten afkoelen. Taart uit vorm verder laten afkoelen

Serveertips

Op dezelfde manier kunt u ook een andere kerst-bakvorm, bijvoorbeeld een ster of kerstklok, met bolletjes deeg vullen. TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR KERSTMIS BEZOEK ONZE WEBSHOP Bron: Woonweb