INGREDIËNTEN
Porties : 6
400 gram zachte boter+voor invetten;
3 eetlepels bloem+voorbestuiven;
2 pakken fijne cakemix(450 gram, Honig);
6 eieren(M); 100 ml melk; 6 eetlepels cacao;
250 ml slagroom;
1 zakje slagroomversteviger(Baukje);
8 eetlepels sinaasappelmarmelade(Chivers);
Cointreau voor besprenkelen;
100 gram suiker;
2 sinaasappels;
300 gram pure chocolade(Swiss)
BEREIDING van de Sinaasappel-chocolade Kersttaart
Verwarm de oven voor op 160 graden(hete lucht 140 graden). Vet de springvormen in en bestuif ze met bloem. Bereid in een grote beslagkom de cakemix volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de mix in twee gelijkedelen. Roer de cacao los en meng de helft van de cacao coor een deel van het beslag. Schep het cacaobeslag in een springvorm en het gewone beslag in de ander springvorm. Strijk de bovenkanten glad. Bak de cake midden in de oven in ca. 75 minuten gaar. Laat de cakes iets afkoelen, haal ze uit de vorm en leg ze op een rooster. Snij de beide cakes horizontaal 1 keer door. Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf en roer de helft van de marmelade erdoor. Besprenkel(trempeer)de cakelagen met Cointreau. Bestrijk de cakelagen eerst met de rest van de marmelade en daarna met het slagroommengsel. Stapel de cakelagen om en om, eerst een gewone en daarna de cacaocake, op elkaar. Breng de suiker al roerend met 100 ml water aan de kook. Neem de pan van het vuur als de suiker is opgelost. Was en snij de sinaasappels in plakken. Haal de plakken sinaasappel door de afgekoelde suikerstroop. Maak met een dunschiller grove krullen van de chocolade en garneer de taart ermee. Decoreer de taart met plakken sinaasappel.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR KERSTMIS
Bron: Smulweb.nl