INGREDIËNTEN
Porties : 8
Voor de witte chocolademousse:
225 gr witte chocolade
4 blaadjes witte gelatine
6 dl slagroom
Voor de bruine glazuurlaag:
4 el slagroom
1 tl honing
30 gr bittere chocolade in kleine stukjes
Voor de rode vruchtensaus:
500 g frambozen of aardbeien
sap van 1/2 citroen
50 gr poedersuiker
BEREIDING van de Kersttaart van witte chocolademousse
Mousse:
Witte chocolade in kom boven pan met heet water smelten. Gelatine in ruim koud water ? 5 min. laten weken. 1 dl slagroom verwarmen en van vuur af uitgeknepen gelatineblaadjes hierin oplossen. Gelatinemengsel door chocolade roeren en mengsel onder roeren iets laten afkoelen. 5 dl slagroom stijfkloppen en door chocolademengsel spatelen. Mousse in vorm (bekleed met bakpapier) scheppen en in koelkast minstens 3 uur laten opstijven.
Bruine glazuurlaag:
Slagroom met honing verhitten en mengsel in dun straaltje op chocolade schenken. Chocolade onder roeren laten smelten. Glazuur iets laten afkoelen en daarna op witte chocolademousse schenken. Vorm heen en weer bewegen zodat glazuur zich goed over bovenkant van mousse verdeelt. Mousse in koelkast nog minstens 2 uur laten opstijven.
Serveren:
Mousse uit vorm halen en garneren met taartversiering. In punten gesneden serveren met rode vruchtensaus.
Serveertips
Op dezelfde manier kunt u ook een andere kerst-bakvorm, bijvoorbeeld een ster of kerstklok, met bolletjes deeg vullen.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR KERSTMIS
Bron: Woonweb