Koffiebavarois

koffie bavarois

 

 

INGREDIËNTEN

Porties: 12 personen

  12 g gelatine
–  6 dl volle room + 10 g vanillesuiker
–  10 g oploskoffie
–  0,4 dl Baileys Irish cream (koffielikeur)
–  6 dooiers + 45 g suiker
–  2 eiwitten + 45 g suiker
–  Voor de afwerking:  toefjes slagroom, mokkaboontjes

BEREIDING van de Koffiebavarois

1.  Week de gelatineblaadjes in koud water
2.  Klop de room ¾ stijf (stevige yoghurtdikte) met de vanillesuiker en plaats in de koelkast
3.  Los de oploskoffie op in de koffielikeur en zet op een zacht vuurtje
4.  Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme mengsel, haal  het daarna van het
vuur en zet opzij om wat af te koelen
5.  Klop de dooiers met de suiker op tot een witte massa (dit duurt vrij lang)
6.  Voeg het koffie/gelatinemengsel toe en klop het onder de witte massa
7.  Spatel onmiddellijk de opgeklopte room eronder
8.  Klop de eiwitten met de suiker ¾ op en meng vervolgens onder de gegeleerde massa
9.  Breng de massa in een spuitzak en spuit in mooie glaasjes
10.  Laat verder opstijven in de koelkast
11.  Werk eventueel af met een toefje slagroom en plaats hierop een mokkaboontje!

TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS