Ingrediënten:
- 60 gr Zachte boter (ongezout en in dobbelsteentjes)
- 50 gr cup Crisco
- 200 gr Suikerbakkerspoeder (gezeefd)
- 2 el Sinaasappelsap
- 1 el Sinaasappel extract
- Oranje voedselkleurstof
Eigeel kleurige voedselkleurstof
-
Bereiding van de Sinaasappel botercreme
- Mix de boter en de Crisco tot een licht en luchtige massa.
- Voeg vervolgens al mixend schepje voor schepje de gezeefde poedersuiker toe.
- Als laatste voeg je het sinaasappelsap en het extract toe.
- Schep de helft van de botercreme in de tweede mengkom en kleur dit deel van de botercreme geel door er twee druppels eigeel voedselkleurstof door heen te spatelen.
- De botercreme in de andere kom kleur je oranje door er 2 druppels oranje kleurstof en 2 druppels eigeel voedselkleurstof door te roeren.
- Vul het ene vakje van de dubbele spuitzak met de oranje botercreme en het andere vakje met de gele botercreme.
- Voorzie de normale spuitzak van het setrvormige spuitmondje en plaats de dubbele spuitzak nu in de spuitzak met spuitmondje.
- Nu kun je je cupcakes gaan voorzien van een mooie sinaasappel botercreme roos.
- Om de roos te maken begin je in het midden van de cupcake.
- Begin in het midden met spuiten en draai rondjes om het midden heen, alsof je een spiraal draait.
Terug naar de BOTERCRÈME RECEPTEN
Bron:cupcakesenmuffins.nl