INGREDIËNTEN
voor 4 personen
250 gr lange vingers –
1 glaasje Alchermes (een rode kruidenlikeur, je kan hem ook vervangen door een likeur naar keuze natuurlijk) –
150 gr mascarpone –
150 gr ricotta –
2 lepels suiker –
1/2 zakje vanille –
300 gr frambozen –
1 dl room
Voor de sabayon :
4 eierdooiers –
6 lepels marsala –
2 lepels witte wijn –
100 gr suiker
BEREIDING van de Tiramisù ai lamponi (Tiramisu met frambozen)
Was de frambozen snel in koud water. Droog ze voorzichtig af.
Meng de ricotta met de mascarpone, de suiker en de vanille en mix ze enkele minuten met de elektrische mixer tot je een stevige creme hebt.
Klop de eierdooiers los met de suiker tot je een witte schuimige creme hebt ; voeg de Marsala en de witte wijn toe en meng goed. Giet het mengsel in een pan en laat au ban-marie opwarmen terwijl je blijft kloppen tot de creme in volume verdubbeld is. Haal de sabayon van het vuur en laat afkoelen. Vergeet niet af en toe te roeren. Als de creme koud is voeg je iets meer dan de helft bij de mascarponecreme.
In een schaal leg je een laag lange vingers, die je in de likeur gedoopt hebt. Strijk er een laag sabayon over en dan een laag frambozen, nog een laag lange vingers, gedoopt in de likeur.
Klop de room op, voeg er de overgebleven sabayon bij en strijk dit over de lange vingers. Eindig met een laag frambozen. Bewaar de tiramisu in de koelkast tot het moment van opdienen
.
bron:italiaanse-nagerechten.skynetblogs.be