INGREDIËNTEN
Porties : 16
- 250 gr chocoladewafels
- 75 gr pure chocolade
- 3 eetlepels suiker
- 7 eetlepels boter
- 340 gr pure chocolade
- 900 gr roomkaas
- 350 gr suiker
- 4 eieren
- 125 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
- 50 gr ongezoete cacaopoeder
- 1 eetlepel vanille-extract
- 1 theelepel pepermunt extract
- 350 ml zure room
- 4 eetlepels basterdsuiker
- 125 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
- 1 eetlepel boter
- 170 gr pure chocolade
BEREIDING van de chocolade cheese cake
- Maal de koekjes en 75 gr chocolade in een food-processor, de kruimels moeten klein zijn. Meng 3 eetlepels suiker erdoor. Smelt 7 eetlepels boter of margarine, en voeg toe aan de chocolade kruimels. Druk in de bodem van een springvorm (23 cm).
- Smelt 340 gr chocolade, en laat iets afkoelen. Meng de roomkaas, 350 gr suiker, eieren, 125 ml room, cacao, vanille en pepermunt extract. Giet dit over de koekjes bodem. Bak gedurende 1 uur bij 180 C / gasoven stand 4. Laat gedurende een nacht afkoelen.
- In een kleine kom en meng je de zure room en 4 eetlepels suiker. Giet over de afgekoelde cheesecake. Bak gedurende 20 minuten op 180 C / gasoven stand 4. Laat vervolgens weer 6 tot 8 uur afkoelen.
- Om de taart te decoreren maak je een chocolade fondant: In een kleine steelpan, laat je 125 ml room en 1 eetlepel boter zachtjes koken. Voeg daarbij de 170 gr chocolade en roer tot het gesmolten is. Haal van het vuur. Zet in de diepvries totdat het mengsel een gel-achtige consistentie heeft (roer af en toe). Met behulp van een spuitzak, spuit je een ruit ontwerp op de bovenkant.
bron: allrecipes.nl