INGREDIËNTEN
- 150 gram boter
- 40 gram poedersuiker
- 220 gram bloem
- 4 eierdooiers, 1 voor de taartbodem en 3 voor de vulling
- 350 gram bosbessen
- 115 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 milliliter room
BEREIDING van de Bosbessentaart
Meng de boter, de poedersuiker en de bloem. Voeg de eierdooier toe en kneed vlug door elkaar voor een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het voor gebruik tenminste 1 uur rusten op een koele plaats. Druk het deeg gelijkmatig in een ingevette taartvorm (diameter 26 cm.) en prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem ongeveer 5 minuten voor op 200 graden Celsius. Laat de taart vervolgens afkoelen. Leg de bosbessen op de taartvorm. Roer de eierdooiers, suiker, vanillesuiker en room door elkaar. Giet het mengsel over de bosbessen en bak de taart gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.
TERUG NAAR VRUCHTENTAART RECEPTEN
bron:gielthijssen.nl