SINAASAPPELTAART

sinaasappel taart

 

INGREDIËNTEN

  • 2 sinaasappels schoongeboend
  • 200 gram bloem gezeefd
  • 50 gram cacao
  • 200 gram koude boter in blokjes
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 6 eieren
  • 1 citroen
  • taartvorm doorsnede 24 centimeter,ingevet
  • bakpapier
  • steunvulling(bv linzen)l

BEREIDING van de Sinaasappeltaart

Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn. Meng in de keukenmachine de bloem, cacao en sinaasappelrasp met 125 gram boter, 100 gram suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg. Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed de taartvorm ermee. Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop. Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen. Bak de taartbodem in 25 minuten lichtbruin. Pers 1 sinaasappel en de citroen uit. Snijd de geraspte sinaasappel in 6 plakken, halveer die en verwijder schil en pitten. Smelt in een pan de rest van de boter. Klop in de keukenmachine 5 eieren en het citroensap met 100 gram suiker en een mespunt zout schuimig. Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij. Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg. schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschijven erover. Bak de taart in 30 minuten gaar.

TERUG NAAR VRUCHTENTAART RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:gielthijssen.nl