BRAMENKRUIMELTAART

bramen kruimeltaart

 

INGREDIËNTEN

  • 400 gram bloem
  • 400 gram suiker
  • 250 gram boter
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelen
  • 400 gram bramen
  • 10 gram kaneel

BEREIDING van de Bramenkruimeltaart

Warm de oven voor op 225 graden Celsius. Meng in een kom 200 gram bloem, 125 gram suiker en snijd er met twee messen 125 gram boter door tot er een kruimelig geheel ontstaat. Leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk dit aan zodat er een stevige bodem ontstaat. Klop voor de amandellaag het eiwit van de 3 eieren zeer stijf met 150 gram suiker. Spatel de gemalen amandelen of hazelnoten er voorzichtig doorheen. Strijk het amandelschuim over de deegbodem. Verdeel hierover de bramen. Meng voor de kruimellaag in een kom 200 gram bloem, 125 gram suiker en de 2 theelepels kaneel en snijd er met twee messen de 125 gram boter door tot een kruimelig geheel ontstaat. Strooi deze kruimels over de bramen en schuif de bakplaat voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

TERUG NAAR VRUCHTENTAART RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:gielthijssen.nl