Chipolata

Chipolata

Ingrediënten

  • 75 gr. bigarreaux
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 1 ei
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 dl melk
  • 1 dl slagroom
  • 6 el marasquin

Bereiding van de Chipolata

    • Hak de bigarreaux in stukjes.
    • Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water.
    • Splits het ei.
    • Roer de dooier met 1 el suiker, vanillesuiker en 1 el melk door elkaar.
    • Breng de rest van de melk aan de kook.
    • Roer 2 el hete melk bij het dooiermengsel en schenk dit bij de kokende melk. Goed roeren.
    • Knijp de gelatine goed uit en voeg deze van het vuur af bij de vla.
    • Laat de vla afkoelen. Roer deze regelmatig door.
    • Roer 2 el marasquin en de gehakte bigarreaux door de afgekoelde vla.
    • Klop het eiwit met ½ el suiker stijf. Doe dit ook met de slagroom.
    • Spatel eerst de slagroom en daarna het eiwit door de vla..
    • Snijd de taart in 3 lagen en besprenkel 2 lagen met marasquin.
    • Strijk de crème over 2 plakken en leg deze op elkaar
Bron:leukstetaarten.nl

TERUG NAAR BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS