Chocolade Amaretto Mousse Trifle

Chocolade Amaretto Mousse Trifle

Ingrediënten

personen: 12
250 gram pure chocolade in kleine stukjes gehakt.
3 el amandellikeur
1 el vanille extrakt (de echte)
875 ml slagroom
2 pakjes amaretto koekjes, van 200 gram elk
50 ml geschaafde amandelen

Bereidingswijze van de Chocolade Amaretto Mousse Trifle

Doe 500 ml room in een pannetje en breng dit langzaam onder goed roeren net aan de kook.
doe de chocolade stukjes, de likeur en vanille in een beslagkom.
giet nu de hete room bij de chocola, en roer het tot het goed is opgelost.
koel het mengsel voor een uurtje in de koelkast.
klop het afgekoelde mengsel met een mixer tot het luchtig is.
in een andere kom de rest van de slagroom stijfkloppen
Doe 1/3de van de koekkruimels in de schaal. dan de helft van de mousse er over, en dan de helft van de stijfgeslagen room.
herhaal dit, tot je eindigt met de slagroom.
strooi hier de amendelen en koekkruimels over.
koel het verder af voor ca 4 uur.
bewaarbaar voor 1 dag.

Bron:smulweb.nl