INGREDIËNTEN
4 personen
Voor de taart:
250 g zwarte chocolade
4 el koffie
125 g boter
5 eieren
125 g suiker
125 g zelfrijzende bloem
Voor het glazuur:
200 g zwarte chocolade
1 el boter
3 el room
Voor de garnering:
meringueschuimpjes (kant-en-klaar)
bloemsuiker
chocoladeschilfers (kant-en-klaar)
BEREIDING van de
De taart:
Smelt de chocolade au bain marie in de koffie.
Voeg de boter toe als de chocolade half gesmolten is.
Roer goed tot je een glanzende, gladde massa hebt.
Terwijl je blijft roeren, voeg je één voor één de eierdooiers toe, dan de suiker en tenslotte de gezeefde bloem.
Klop het eiwit (niet te) stijf en schep het voorzichtig onder het deeg.
Giet het deeg in een ronde, goede beboterde en ingesuikerde bakvorm (met een doorsnede van ± 20 cm) en bak 45 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
Het glazuur:
Smelt de chocolade au bain marie met de boter en de room.
Zet de afgekoelde taart op een rooster, overgiet ze met de gesmolten chocolade en strijk het glazuur uit met een mes.
De garnering:
Bestrooi de taart met poedersuiker en chocoladeshilfers.
Serveer met de meringueschuimpjes..
bron: aH.nl