INGREDIËNTEN
-
pure chocolade100 g
-
Blue Band Vloeibaar110 ml
-
vanillesuiker2 zakjes
-
witte basterdsuiker70 g
-
donkere basterdsuiker70 g
-
eieren2
-
karnemelk75 ml
-
bakpoeder0.5 theelepel
-
bloem130 g
-
mascarpone125 ml
-
vanillevla
BEREIDING van de Chocolade cupcakes met vanillecrème
Vet de muffinbakvorm in of zet er de papieren vormpjes in.
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain marie (in een pan boven een pan met water dat tegen de kook wordt aangehouden) en laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de Blue Band Vloeibaar met 1 zakje vanillesuiker en de witte en donkere basterdsuiker dik en romig. Voeg één voor één de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel. Klop de karnemelk erdoor.
Meng het bakpoeder met de bloem en zeef het boven het beslag. Spatel het met de gesmolten chocolade door het beslag. Vul de muffinholletjes in de bakvorm voor 2/3 deel met het beslag en bak de cupcakes in ca. 25 minuten gaar.
Klop intussen de mascarpone met 1 zakje vanillesuiker met een mixer met garde los en klop de vanillevla erdoor. Zet het mengsel 1 uur in de koelkast. Schep een lepel crème op elke cupcake of doe de crème in een spuitzak met spuitmondje en spuit toefjes crème op de cupcakes. Garneer de cupcakes naar wens.
.
bron:bleuband.nl