FRANSE VRUCHTENTAART AARDBEIEN VAN DE PLAAT

vruchtenplaat van aardbeien

 

INGREDIËNTEN

voor de taart;

  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg,
  • 1 eigeel,
  • 1 eetlepel kristalsuiker,
  • 1 liter banketbakkersroom,
  • 1 kilo mooi fruit (in dit geval aardbeien),
  • 1 zakje(rode)taartgelei

voor banketbakkersroom;

  • 1 liter melk,
  • 1 vanillestokje,
  • 200 gram suiker,
  • 3 eidooiers,
  • 80 gram custard

BEREIDING van de Franse vruchtentaart van de plaat

Banketbakkersroom;
Houd kopje melk achter. Breng de rest samen met opengesneden vanillestokje en helft van suiker aan de kook en laat 15 minuten trekken. Doe eidooiers in beslagkom, voeg rest van de suiker toe en klop schuimig. Voeg custardpoeder en koude melk toe. Klop glad met garde. Verwijder vanillestokje. Schraap met puntig mesje zwarte zaadjes uit het binnenste en roer door hete melk. Voeg toe aan custard-ei mengsel en roer glad met garde. Doe mengsel terug in pan, breng aan de kook en blijf stevig roeren met houten spatel, tot de pudding dik wordt. Stort in wijde schaal, bestrijk bovenkant met boter om velvorming tegen te gaan. Laat afkoelen. Dek af met plasticfolie. Roer voor gebruik flink door.Taart; Laat bladerdeeg ontdooien. Verwarm oven voor op 180 graden. Vet ovenplaat in met boter en bekleed met bladerdeegplakjes. Bestrijk randjes met koud water, laat ze iets overlappen en plak op elkaar. Bedek met bakpapier (laat buitenste randen vrij). Prik er een vork gaten in, bedek met blinde vulling. Bak circa 15 minuten in de oven. Verwijder vulling en papier. roer eigeel los met suiker en 1 eetlepel water. Kwast de hele taartbodem hiermee in, randen en midden. Bak nog ca. 5 minuten in de oven tot bodem goudbruin is. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in gesloten plastic zak.
Was aardbeien, ontdoe van kroontjes en snijd zonodig doormidden. Bereid gelei volgens aanwijzing op zakje. Laat afkoelen tot hij net stevig wordt. Bedek taartbodem met banketbakkersroom en overlaad hem met aardbeien. Schenk gelei erover en garneer met munt.

TERUG NAAR VRUCHTENTAART RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP>

bron:dessert-recepten.nl