KASTANJETAART

kastanje taart

 

INGREDIËNTEN

  • 800 gr tamme kastanjes
  • (of 1 blik ± 400 gr)
  • 4 eiwitten
  • 275 gr suiker
  • 2 el citroensap
  • 1 el cacao
  • 50 gr suiker
  • 0,5 l slagroom
  • 1 pakje klopvast
  • 8 hele gekookte kastanjes
  • 150 gr krokant
  • 1 bittere chocoladereep

BEREIDING van de Kastanjetaart

  • Kerf de kastanjes aan de onderkant in met een scherp mes. Leg ze op een plaat in de hete oven tot ze openspringen.
  • Verwijder de schillen en kook ze in water met een beetje zout gaar. Pureer ze (in blik zijn ze gepureerd te koop).
  • Verwarm de oven voor op 150°C (hetelucht 135°C).
  • Sla de eiwitten stijf en voeg steeds wat suiker, citroensap en cacao toe.
  • Doe er 3/4 deel van de kastanjepuree door en vul hiermee een met vetvrij papier beklede springvorm.
  • Bak de taart 50 minuten. De taart af laten afkoelen en eenmaal doorsnijden.
  • Sla de slagroom met suiker en klopvast stijf en doe er de rest van de puree door.
  • Strijk een deel tussen de twee taartplakken en zet ze op elkaar.
  • Bestrijk de buitenkant ook met kastanjeroom.
  • Strooi er het krokant op.
  • Doop de gekookte hele kastanjes in de au-bain-marie gesmolten chocolade en zet ze op de taart.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:jannekes.nl