INGREDIËNTEN
- 800 gr tamme kastanjes
- (of 1 blik ± 400 gr)
- 4 eiwitten
- 275 gr suiker
- 2 el citroensap
- 1 el cacao
- 50 gr suiker
- 0,5 l slagroom
- 1 pakje klopvast
- 8 hele gekookte kastanjes
- 150 gr krokant
- 1 bittere chocoladereep
BEREIDING van de Kastanjetaart
- Kerf de kastanjes aan de onderkant in met een scherp mes. Leg ze op een plaat in de hete oven tot ze openspringen.
- Verwijder de schillen en kook ze in water met een beetje zout gaar. Pureer ze (in blik zijn ze gepureerd te koop).
- Verwarm de oven voor op 150°C (hetelucht 135°C).
- Sla de eiwitten stijf en voeg steeds wat suiker, citroensap en cacao toe.
- Doe er 3/4 deel van de kastanjepuree door en vul hiermee een met vetvrij papier beklede springvorm.
- Bak de taart 50 minuten. De taart af laten afkoelen en eenmaal doorsnijden.
- Sla de slagroom met suiker en klopvast stijf en doe er de rest van de puree door.
- Strijk een deel tussen de twee taartplakken en zet ze op elkaar.
- Bestrijk de buitenkant ook met kastanjeroom.
- Strooi er het krokant op.
- Doop de gekookte hele kastanjes in de au-bain-marie gesmolten chocolade en zet ze op de taart.
bron:jannekes.nl