Lemon Meringue Cupcakes

Lemon Meringue CupcakesIngrediënten:

12 personen

125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren op kamertemperatuur
2 eetlepels fijn geraspte schil van citroenen 2 eetlepels
2 eetlepels verse citroensap
1 theelepel  vanille extract
120 ml karnemelk
Lemon curd ( zie recept hieronder)
Chrunchy merengues  ( zie recept hieronder

Lemon curd recept ( minimaal 1 uur van te voren maken)
4 grote eigelen
5 eetlepels koude boter, in stukjes gesneden
120 gram kristalsuiker
fijn geraspte schil van 1 citroenen
60 ml verse citroen sap
snufje  zout

Bereiding van de Lemon Meringue Cupcakes

Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is. Dit betekent dat je de boter tijdig uit de koelkast moet halen  zodat de boter lekker zacht is voor gebruik. Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe. Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar heen totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat. Voeg de suiker niet in 1 keer toe aan de boter maar doe het beetje bij beetje. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Let op: ook de eieren haal je op tijd uit de koeling en laat je op kamertemperatuur komen. Hierdoor wordt je beslag luchtiger. Mix telkens de massa goed  de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd. Voeg nu vanille en citroenrasp toe en mix. Voeg om en om het droge bloemmengsel, de karnemelk en citroensap toe en blijf mixen tot het 1 geheel is.

Ga verder met het Lemon curd recept.

Doe de eigelen, citroenrasp, citroensap en suiker in een sauspan en zet het op middelhoog vuur. Klop het geheel met een garde in de pan. Blijf daarna continu roeren met een houten lepel, totdat het mengsel dik genoeg is en aan de achterkant van je lepel blijft plakken. Haal dan de sauspan van het vuur. Voeg beetje bij beetje zout en boter toe en roer totdat het een glad geheel is. Giet nu het mengsel door een fijne zeef schone middel grote kom. Doe er meteen plastic folie over en duw het plastic aan zodat het het mengsel raakt om schiften te voorkomen. Zet het weg in de koelkast voor minstens een uur.

Terug naar de BOTERCRÈME RECEPTEN

 

BASIS BOTER CREME                       BEZOEK ONZE WEBSHOP

Bron:cupcakesenmuffins.nl