MALAKOFFTAART

malakoff

 

INGREDIËNTEN

  • 200 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 4 eierdooiers
  • 125 ml slagroom
  • 4 el cognac
  • 200 gr lange vingers
  • 250 ml slagroom
  • 1 pakje klopvast
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 plak bittere chocolade

BEREIDING van de Malakovtaart

  • Roer boter met suiker en eierdooiers zeer schuimig.
  • Klop 125 ml slagroom stijf en meng er de cognac door.
  • Meng de room door de boter.
  • Leg in een niet te grote springvorm een laag lange vingers, maar zo dat de hele bodem bedekt is.
  • Schep er een laag room op en strijk het uit.
  • Leg er opnieuw een laag lange vingers op en daarna weer een laag room.
  • Ga door tot de ingrediënten zijn opgebruikt.
  • Zorg dat de bovenste laag van de taart verkruimelde vingers is.
  • Zet de taart minstens 24 uur in de koelkast. Sla de rest van de slagroom met vanillesuiker en klopvast stijf.
  • Bestrijk de rand van de taart ermee en spuit de rest als garnering op de bovenkant.
  • Rijkelijk met geraspte chocolade bestrooien

.

.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:jannekes.nl