INGREDIËNTEN
- 200 gr boter
- 200 gr suiker
- 4 eierdooiers
- 125 ml slagroom
- 4 el cognac
- 200 gr lange vingers
- 250 ml slagroom
- 1 pakje klopvast
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 plak bittere chocolade
BEREIDING van de Malakovtaart
- Roer boter met suiker en eierdooiers zeer schuimig.
- Klop 125 ml slagroom stijf en meng er de cognac door.
- Meng de room door de boter.
- Leg in een niet te grote springvorm een laag lange vingers, maar zo dat de hele bodem bedekt is.
- Schep er een laag room op en strijk het uit.
- Leg er opnieuw een laag lange vingers op en daarna weer een laag room.
- Ga door tot de ingrediënten zijn opgebruikt.
- Zorg dat de bovenste laag van de taart verkruimelde vingers is.
- Zet de taart minstens 24 uur in de koelkast. Sla de rest van de slagroom met vanillesuiker en klopvast stijf.
- Bestrijk de rand van de taart ermee en spuit de rest als garnering op de bovenkant.
- Rijkelijk met geraspte chocolade bestrooien
.
.
bron:jannekes.nl