Ingrediënten
4 personen
Voor de bavarois:
- 5 blaadjes witte gelatine
- 3 1/2 dl melk
- 2 1/2 dl slagroom
- 25 gram poedersuiker
- 2 tl oploskoffie
Voor de caramelsaus:
- 150 gram poedersuiker
- 16 koffieboontjes
- 1 dl sterke koffie
- 2 dl creme fraiche
Voor het serveren:
- mespunt gemalen koffie
Bereidingswijze van de mokka bavarois met caramelsaus
Bavarois: Gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten laten weken. In pan melk met slagroom en poedersuiker aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken tot suiker is opgelost. Van vuur af oploskoffie erdoor roeren en uitgeknepen gelatineblaadjes erin oplossen. Mengsel over vormpjes verdelen, afdekken met plastic folie en in koelkast ca. 4 uur laten opstijven.
Caramelsaus: Poedersuiker met 3 el water aan de kook brengen en op zacht vuur tot lichtbruine caramel laten inkoken. Twee el caramel eruit scheppen, koffieboontjes erdoor roeren, mengsel op bakpapier schenken en laten harden. Aan rest van caramel koffie toevoegen en mengsel tot gladde saus roeren. Van vuur af creme fraiche erdoor roeren en saus tot lauwwarm laten afkoelen.
Serveren: Vormpjes met bavarois onderdompelen in warm water en bavarois op bordjes storten. Caramel met koffieboontjes in stukken breken en bavarois met boontjes garneren. Caramelsaus over bavarois scheppen, gemalen koffie erover strooien..
Bron:smulweb.nl