Ingrediënten
voor 7 personen
Voor de gelei:
ca. 300 gr. aardbeien,
150 gr. fijne tafelsuiker,
1 dl. zoete witte wijn en 6 blaadjes witte gelatine.
Voor de bavarois: ca. 600 gr. pruimen(ontpit),
1 eetl. citroensap,
100 gr. fijne tafelsuiker,
7-8 blaadjes witte gelatine,
en 4 dl. slagroom(stijfgeklopt).
Voor de garnering: pruimen en aardbeien.
Voorbereiding van de Pruimenbavarois met aardbeien gelei
- Gelei: pureer de aardbeien en breng de puree met de suiker en de wijn aan de kook.
- Laat het 2-3 min. zachtjes koken.
- Week de gelatine 5 min. in koud water en los de uitgeknepen gelatine van het vuur af op in het warme aardbeimengsel.
- Zeef het mengsel en laat het iets afkoelen.
- Schenk de gelei voordat deze lobbig wordt in de vorm en verdeel het over de bodem door de vorm heen en weer te laten bewegen.
- Laat de gelei ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
Bereidingswijze
Pruimenbavarois: pureer de pruimen en verwarm de puree met het citroensap en de suiker tot de suiker is opgelost.
- Week de gelatine 5 min. in koud water en los de uitgeknepen gelatine van het vuur af op in het warme pruimenmengsel.
- Laat het mengsel afkoelen en net lobbig worden.
- Spatel de slagroom door het pruimenmengsel.
- Schenk deze mousse op het geleilaagje in de vorm en laat het gerecht ca. 6 uur opstijven.
- Stort de bavarois en serveer hem met verse pruimen en aardbeien.
.
Bron:smulweb.nl