INGREDIËNTEN
- 4 blaadjes gelatine
- * 60 gr blanke hazelnoten
- * 1 eetl olie
- * 3 kleine eierdooiers
- * 2 eiwitten
- * 75 gr suiker
- * 2.25 dl slagroom
- * 2 eetl amandel of koffielikeur
- * 8 garneerchocolaatjes
Bereidingswijze van de Hazelnoot bavarois
Week de gelatine in ruim koud water tot de blaadjes zacht zijn.
Bak de hazelnoten in een koekepan in 1 eetl olie al omschuddend lichtbruin,
Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier afkoelen. Bewaar 8 noten voor de garnering, hak de rest fijn.
Klop de helft van de slagroom bijna stijf.
Klop in een vervrije kom de eiwitten met 25 gr suiker stijf.
Klop in een kleine schaal de dooiers met 25 gr suiker tot een dik wit schuimig mengsel.
Zet de schaal op een pan heet water en klop verder tot het een licht gebonden vla is.
Verwarm de likeur, neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine in de likeur op.
Schep het gelatine mengsel door de vla. Spatel de noten en de slagroom luchtig door de afgekoelde vla.
Spatel hier het eiwit luchtig doorheen. Spoel de puddingvormpjes om met koud water en verdeel hieover de bavarois.
Laat dit ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.
Garneer na het storten met de noten, chocolaatjes en slagroom
TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS
Bron:smulweb.nl