INGREDIËNTEN
- 200 gr boter of margarine
- 200 gr suiker
- 3 eieren
- 300 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 el cacao
- 150 gr gemalen hazelnoten
- 2 el melk
- 500 gr kersen (vers of pot)
- poedersuiker
BEREIDING van de Notentaart met kersen
- Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
- Roer de boter schuimig en voeg afwisselend suiker en eieren toe.
- Vermeng bloem, bakpoeder en cacao en klop het door de schuimige boter.
- Voeg tot slot hazelnoten en melk toe.
- Doe het beslag in een ingevette springvorm.
- Was de kersen, verwijder pitten en stelen en leg ze op het beslag.
- Bak de taart 50-60 minuten.
- Als de taart koud is met poedersuiker bestrooien.
- De kersen zakken tijdens het bakken een beetje in het beslag.
.
.
bron:jannekes.nl