NOTENTAART MET KERSEN

motemtaart kersen

 

INGREDIËNTEN

  • 200 gr boter of margarine
  • 200 gr suiker
  • 3 eieren
  • 300 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el cacao
  • 150 gr gemalen hazelnoten
  • 2 el melk
  • 500 gr kersen (vers of pot)
  • poedersuiker

BEREIDING van de Notentaart met kersen

  • Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
  • Roer de boter schuimig en voeg afwisselend suiker en eieren toe.
  • Vermeng bloem, bakpoeder en cacao en klop het door de schuimige boter.
  • Voeg tot slot hazelnoten en melk toe.
  • Doe het beslag in een ingevette springvorm.
  • Was de kersen, verwijder pitten en stelen en leg ze op het beslag.
  • Bak de taart 50-60 minuten.
  • Als de taart koud is met poedersuiker bestrooien.
  • De kersen zakken tijdens het bakken een beetje in het beslag.

.

.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:jannekes.nl