SPEKKOEK

spekkoek

 

INGREDIËNTEN

  • 350 gr boter
  • 5 tl vanillesuiker
  • 250 gr gezeefde poedersuiker
  • 9 grote eieren
  • 175 gr bloem
  • 1/2 tl zout
  • 2 el koffieroom
  • 10 tl kaneel
  • 3 tl nootmuskaat
  • 3 tl kruidnagel
  • 3 tl kerrie
  • extra:
  • oven, springvorm

BEREIDING van de Spekkoek

  • Roer de boter met de vanillesuiker en de poedersuiker glad.
  • Splits de eieren en klop de dooiers schuimig. Mix het botermengsel, de gezeefde bloem, zout, koffieroom en de dooiers tot een gladde massa.
  • Klop de eiwitten stijf met de mixer en spatel deze door de massa.
  • Verdeel het mengsel over 2 kommen en voeg aan 1 ervan alle kruiden toe.
  • Beboter een springvorm van ongeveer 20 cm. Schep hierin een heel dun laagje van het lichte beslag  . Schuif de vorm bovenin de oven en zet de grill op 200°C.
  • Breng na enige minuten, als het eerste laagje gaar is, een donker laagje deeg aan en gril dit gaar. Ga zo door totdat alle beslag op is (schuif na ongeveer 6 laagjes de vorm op een lager rooster).
  • De koek is klaar als de laatste laag gaar is .

.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:netonline.be