INGREDIËNTEN
- 350 gr boter
- 5 tl vanillesuiker
- 250 gr gezeefde poedersuiker
- 9 grote eieren
- 175 gr bloem
- 1/2 tl zout
- 2 el koffieroom
- 10 tl kaneel
- 3 tl nootmuskaat
- 3 tl kruidnagel
- 3 tl kerrie
- extra:
- oven, springvorm
BEREIDING van de Spekkoek
- Roer de boter met de vanillesuiker en de poedersuiker glad.
- Splits de eieren en klop de dooiers schuimig. Mix het botermengsel, de gezeefde bloem, zout, koffieroom en de dooiers tot een gladde massa.
- Klop de eiwitten stijf met de mixer en spatel deze door de massa.
- Verdeel het mengsel over 2 kommen en voeg aan 1 ervan alle kruiden toe.
- Beboter een springvorm van ongeveer 20 cm. Schep hierin een heel dun laagje van het lichte beslag . Schuif de vorm bovenin de oven en zet de grill op 200°C.
- Breng na enige minuten, als het eerste laagje gaar is, een donker laagje deeg aan en gril dit gaar. Ga zo door totdat alle beslag op is (schuif na ongeveer 6 laagjes de vorm op een lager rooster).
- De koek is klaar als de laatste laag gaar is .
.
bron:netonline.be